Hoppa till innehåll

I RELATION TILL LÄRANDE

    I boken I RELATION TILL LÄRANDE – kommunikationsstöd i undervisningen, går Ebba Almsenius och jag igenom de viktiga områden som man behöver fundera kring då man arbetar inom skolan. Hur får vi till en relation till eleverna och hur bygger vi förtroende och tillit i förhållande till elever som vi behöver förstå lite extra så att vi kan undervisa dem på ett bra sätt? Vad är undervisning och lärande och specifikt i förhållande till elever med en ojämn kognitiv profil? Hur borde dokumentation och stödinsatser organiseras och utföras för att möta alla elevers behov?

    Detta är uppföljaren till boken FÖR ALLA I SKOLAN. Denna gång har jag Ebba Almsenius som medförfattare. Ebba Almsenius är också logoped och hon har medverkat som expert i TV-programmet Superungar och har även ett välbesökt och uppskattat Instagramkonto: kommunikativ_tillganglighet.

    Boken har ett starkt fokus på undervisning och lärande byggd på visuell tydlighet och visuella stödstrukturer och den innehåller en mängd foton, illustrationer, exempel och bilagor med bildstöd.

    I samarbete med www.symbolbruket.se finns mer material att ladda ner via Tillägg i Widgit Online. Under Inspiration finns även mer material som jag har tillverkat senare och som går att ladda ner via Symbolbruket till In Print 3 eller Widgit Online. Detta material kallas: Bildstöd i undervisningen.